folooo...

17 Februari 2012

Bukan binatang Kuning-kuning.....

Pernah tengok cawan ni di internet di laman alibaba.com yang pembuatnya semuanya berasal dari Tanah Besar China.Bermacam-macam jenis dan corak barangan tembikar yang ditunjukkan.Memang China terkenal dengan barangan tembikarnya.Sekarang sudah nyata berada di Malaysia dan di rumah aku khasnya.



Set penuh 6 pasang ni datang dari Melaka dan dapat 1 cawan Lipton tea free seperti dibawah tetapi tanpa sudu, (gambar bawah pinjam dari http://zaihanies.blogspot.com)

Sebelum ini dapat 2 ketul cawan kopitiam ni tanpa piring.Ingat nak entri sebelum ni tapi tak kesampaian sehingga ku terima set kuning ni dan entri bersama-sama.
kesian pula tak ada pasangan






Nota : Tengah mencari cawan Lipton yang ada gambar teh uncang macam Yatt punya.Dah 2 kali terlepas...hu hu hu...



6 ulasan:

Spallan berkata...

terbaik ni bro. dah jumpa piringnya nanti boleh ajak kawan2 pekena teh :)

nikths berkata...

ok bro.No Problem

Koleksi Aku Punyer!!! berkata...

mmg terbaikk...bikin hati panas tgk ini cawan bro wei...mmg ganah la demo...berkene ambo tgk gelas nih...

nikths berkata...

Toce...toce....
aWE...raso Nok Ko? he he he..ada extra 2 ketul takdok piring.

iaryylr berkata...

wah best nie Bro, syabas! memang menarik, lepas nie buru pula yang di idam :)

fairus berkata...

HUH.. TERBAIK DARI LADANG TEH.. ;)

Related Posts with Thumbnails